Wat houdt Kinder Yoga in?

Bij kinderyoga komt er van alles aan bod zoals yogaspel, muziek, uitdaging, dans, zang, creativiteit, ontspanning en fantasie. U hoeft niet bang te zijn dat uw kind 45 minuten in de lotushouding moet zitten, dan wel ingewikkelde gymnastische oefeningen hoeft uit te halen.

Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert een goede lichaamshouding en verbetert de motorische vaardigheden. Bovendien heeft yoga ook een positieve werking op de geest.

- Het verbetert het zelfvertrouwen;
- Het verbetert concentratievermogen;
- Het kind wordt op zijn/haar eigen creativiteit aangesproken.

Ook sociale aspecten hebben een rol bij de yoga
- Luisteren naar elkaar;
- Samenwerken;
- Elkaar vertrouwen en respecteren.


In onze westerse wereld ligt de nadruk op leren en denken en wordt het belang van het lichamelijke en emotionele ontwikkeling nog wel eens onderschat. Maar wie goed in zijn vel zit, is veel beter in staat om nieuwe dingen in zich op te nemen en te verwerken. En dat is voor kinderen natuurlijk niet anders.

Denkt u dat kinder yoga ook goed zou zijn voor uw kind? Neem contact op met Frances Vandyke via de email | contact of via mobiel nummer. 06-29381751 en laat uw kind d.m.v. een proefles kennis maken met yoga


Stacks Image 1005
Stacks Image 1010
Wat is Tiener Yoga?

“Ga ik dat examen halen? Hoor ik wel bij de juiste groep? Waarom snappen mijn ouders mij niet?”

Pubers staan onder veel druk. Tieneryoga is bedoeld voor kinderen van ca. 10 t/m 15 jaar en is bewezen doeltreffend op het gebied van zelfontwikkeling, die stress helpt op te lossen en jongeren meer energie en plezier geeft.

Tieneryoga wordt altijd afgestemd op de behoefte van de tieners in de les en bevat dynamische lichaamsoefeningen, interactieve groepsprocessen, yoga, meditatie en ademhalingtechnieken. Met speciale oefeningen wordt geleerd om beter te focussen en worden hun talenten aangesproken. Aan de hand van groepsdiscussies werken ze aan hun zelfvertrouwen en leren ze omgaan met kritiek en groepsdruk.


Op zoek naar zichzelf en hun eigen identiteit...

In een tienerles maakt de speelsheid plaats voor het uitdagen en het verkennen van grenzen. De andere aanpak heeft te maken met de enorme veranderingen die tieners in deze leeftijdsfase ondergaan. Door alle lichamelijke en geestelijke veranderingen raken ze hun houvast kwijt en gaan ze op zoek naar zichzelf en hun eigen identiteit. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik zijn vragen waar ze zich mee bezighouden. Op school ligt de nadruk op het cognitieve gebied en dit levert vaak veel druk op. Stress wordt als spanningen in hun lichaam opgeslagen.

Op dit soort momenten kunnen ze zich moe, futloos, boos en gefrustreerd voelen en is het fijn om door middel van yoga te relaxen of jezelf te ontladen. Door je weer fit en ontspannen te voelen, reageer je beter op stressvolle situaties. Als je lekker in je vel zit heb je ook meer zelfvertrouwen, kun je beter je grenzen aangeven en heb je meer plezier.

Denkt u dat tiener yoga ook goed zou zijn voor uw tiener? Neem contact op met Frances Vandyke via de email | contact of via mobiel nummer. 06-29381751 en laat uw tiener d.m.v. een proefles kennis maken met yoga

Stacks Image 2002
Stacks Image 2004